Βοήθεια

Τι είναι το ebest;

 

Το eBest είναι ένας online χώρος, όπου κάποιος μπορεί να βρεί καταστήματα όλων των ειδών συγκεντρωμένα και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αγορές μέσω αυτών απολαμβάνοντας επιπλέον εκπτώσεις με τη μορφή επιστροφής χρημάτων μέσω του eBest. Οι τιμές των καταστημάτων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ήδη χαμηλότερες από τα καταστήματα λιανικής, καθώς τα καταστήματα τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο eBest δεν έχουν τα έξοδα που έχει ένα συμβατικό κατάστημα. Επίσης πολλά από αυτά τα καταστήματα διαθέτουν είδη σε στοκ. Έτσι λοιπόν, ακόμη και εάν υπολογίσει κανείς έξοδα αποστολής των προϊόντων στον πελάτη, τα καταστήματα αυτά προσφέρουν τα προϊόντα τους σε οικονομικότερες για τον πελάτη τιμές.

 

Τι είναι η επιστροφή χρημάτων (cashback) ;

 

Στα μέλη του ebest επιστρέφεται ανάλογα με τις αγορές τους ένα χρηματικό ποσό στο λογαριασμό τους. Το ποσό αυτό προέρχεται από τις ίδιες τις εταιρίες, οι οποίες όταν οι πελάτες τους αγοράζουν online, δίνουν ένα ποσόν ως διαφημιστική προμήθεια στο site από το οποίο προέρχεται ο πελάτης. Το site του ebest αποδίδει μετά από συνεννόηση με τα διάφορα καταστήματα το ποσό αυτό (μέχρι το 90% της διαφημιστικής προμήθειας) στα μέλη του. Έτσι τα μέλη του ebest επωφελούνται διπλά, δηλαδή και από τις ήδη μειωμένες τιμές αλλά και από την επιστροφή χρημάτων (cashback) μετά από τις αγορές τους.

 

 

Μη χάνετε λοιπόν χρόνο και χρήμα, γίνετε τώρα μέλη του ebest.

Χρήσιμες συμβουλές

Σύντομα εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές σας, καθώς και οδηγούς αγορών.

Μερικά ενδεικτικά θέματα, τα οποία θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα, αφορούν στα ακόλουθα θέματα: (ενδεικτικά τα θέματα αυτής της σελίδας θα σχετίζονται με)

1) Εγγυήσεις προϊόντων
Τα προϊόντα συνοδεύονται από τις εγγυήσεις, οι οποίες παρέχονται από τους κατασκευαστές τους ή/και τους αντιπροσώπους τους. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε πως σε περίπτωση που δε μείνετε ικανοποιημένοι από την αγορά σας, έχετε δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να σας επιστραφούν τα χρήματα σας. Η επιστροφή πρέπει να γίνει εντός 14 ημερών ή και περισσοτέρων, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε καταστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή προϊόντων και τις ισχύουσες εξαιρέσεις, με βάση την ισχύουσα ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, επισκεφτείτε το http://www.efpolis.gr/content/content.asp?catid=93


2) Αγορές εκτός Ευρ ωπαϊκής Ένωσης και Τελωνείο
Για αγορές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν δασμοί. Για αγορές που αφορούν σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει πιθανότητα να φορολογηθεί το αντικείμενο, όταν η τιμή του υπερβαίνει κάποιο όριο. Χρήσιμη συμβουλή: κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, είμαστε βέβαιοι πως σας συμφέρει … άλλωστε το αξίζετε.


3) PayPal

Η εταιρία PayPal παρέχει υπηρεσίες πληρωμών μέσω τρίτων , ανήκει στην eBay, διέπεται και ελέγχεται από την Αρχη Χρηματοοικονομικων Υπηρεσιων της Μεγάλης Βρετανίας -FSA (όπως άλλωστε και όλες οι Βρετανικές τράπεζες και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί της Μεγάλης Βρετάνιας) και διευκολύνει με ασφάλεια την διεκπεραίωση μια συναλλαγής γνωστοποιώντας στα αντισυμβαλλόμενα μέρη μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της "πληρωμής". Το να αποκτήσετε λογαριασμό στο PayPal είναι δωρεάν, όπως και η μεταφορά των χρημάτων (100 ευρώ και άνω) από τον λογαριασμό σας του PayPal προς τον τραπεζικό σας λογαριασμό (για ποσά μικρότερα τον 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 1 ευρώ). Επίσης μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα σε/από οποιονδήποτε δωρεάν αλλά και να αγοράζετε από καταστήματα συμβαλλόμενα με το PayPal με ασφάλεια. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο PayPal, μπορείτε να ανοίξετε δωρεάν πηγαίνοντας στην κεντρική σελίδα www.paypal.com .


4) Ασφάλεια Συναλλαγών και Αγορών.
Οι συναλλαγές μέσω internet είναι κάτι. το οποίο πολύς κόσμος φοβάται να πραγματοποιήσει. Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο είναι αδικαιολόγητο, αφού τα σημερινά επίπεδα ασφαλείας των συναλλαγών ανταποκρίνονται σε πολύ υψηλά στάνταρ. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι συναλλαγής μέσω διαδικτύου είναι οι εξής:


Α.
Προπληρωμένη κάρτα.
Αποτελεί μια κάρτα, η οποία εκδίδεται πλέον από πολλές τράπεζες και σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε πλήρως τις αγορές σας, αφού περιέχει μόνο το ποσό, που εσείς επιλέξατε. Είναι ασφαλής τρόπος για συναλλαγές στο ιντερνέτ, αλλά το ποσόν για κάθε σας αγορά επιβαρύνεται με την προμήθεια, που λαμβάνει η τράπεζα για την έκδοση κάθε φορά μιας προπληρωμένης κάρτας.


Β.
Χρεωστική κάρτα.
Η Χρεωστική κάρτα ή αλλιώς Debit Card είναι ο τύπος κάρτας που το eBest προτείνει για τις online αγορές σας. Οι χρεωστικές κάρτες λειτουργούν σχεδόν παρόμοια με τις πιστωτικές κάρτες, με τη βασική διαφορά ότι δεν παρέχουν στον κάτοχο πίστωση για τις αγορές,. Όταν ο κάτοχος της την χρησιμοποιεί αφαιρείται από τον λογαριασμό του το ποσό των αγορών, που εκείνος επιθυμεί να πραγματοποιήσει, εφόσον το πόσο αυτό υπάρχει μέσα στον λογαριασμό του. Το ποσό δηλαδή της συναλλαγής μεταφέρεται αυτόματα από το λογαριασμό του κατόχου στο λογαριασμό του εμπόρου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (με χρέωση δηλαδή του λογαριασμού) μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χρεωστική κάρτα και σε κανονικά καταστήματα. Το πλεονέκτημα για τον κάτοχο είναι ότι με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας ελέγχει το ύψος των αγορών του αφού δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδεύει χρήματα, τα οποία δεν διαθέτει.

Γ.
Πιστωτική κάρτα.
Η πιστωτική κάρτα παρέχει στον κάτοχο της τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών/ ή και αναλήψεων μετρητών με πίστωση στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό. Οι συναλλαγές του κατόχου χρεώνονται σε ένα ανοικτό λογαριασμό προκαθορισμένου ανώτατου ύψους ανάλογα με το πιστωτικό όριο και ο κάτοχος έχει τη δυνατότητα τμηματικής ή ολόκληρης εξόφλησης του χρεωστικού υπολοίπου. Στην πρώτη περίπτωση ο κάτοχος επιβαρύνεται με τόκους επί του ανεξόφλητου υπολοίπου, ενώ στη δεύτερη το κόστος της κάρτας περιορίζεται στην συνδρομή και τυχόν άλλα έξοδα (αναλήψεις μετρητών , κλπ). Παράλληλα είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αρκετές από τις πιστωτικές κάρτες κάνουν επιστροφή χρημάτων ανάλογα με τις αγορές σας. Αν λοιπόν κάποιος αγοράσει προϊόντα μέσω του eBest με τέτοιου είδους πιστωτική κάρτα επωφελείται διπλά, τόσο από την επιστροφή χρημάτων από την τράπεζα του, όσο και από την επιστροφή χρημάτων από το eBest.